top of page

Viltmålsbanor

Löpande viltbanan för 50 m skytte är en tävlings- och träningsform på frammarsch. Viktiga anledningar är miljöpåverkan och möjlighet till träning till låga kostnader.


Den akustiska mättavlan, som detekterar träffen, placeras på vagnen. Mätutrustningens precision och tillförlitlighet på uppfyller ISSF krav för världsrekord och olympiska rekord. Detta uppfyller bara vårt system!


Två val som du måste göra:


- Endast .22LR ammunition; Då använder vi vår HS25/50tavla monterad på vagnen, med 510 x 510 mm detekterbar yta.

- Både klass 1 - 4 vapen; då rekommenderar vi S110 tavlan. Mättavlan S110 detekterar träff inom ytan 100 x 100 cm


Markeringssystemet består i grundutförandet av bildskärmar vid varje skjutplats och en vid skjutledaren. Kontrollenheten med påbyggd touch screen 15” bildskärm och ev. skrivare placeras vid skjutledaren.


Kontrollenhetens mjukvara innehåller samtliga skyttegrenars tavlor, figurer och avstånd. För att underlätta för användarna finns filter som används på så sätt att bara aktuella figurer och discipliner blir lätt tillgängliga.


För 50 m banna finns löpande vildsvin i ISSF och jaktutförande. Miniälgen i siamesutförande har samma ringning och det asymmetriska träffområdet som 80 m älgbanans älgfigur. Dvs riktningsberoende träffområde vid vänster resp. högergång.

bottom of page